Sjtadsprins Sander I Klinkers

SANDER I KLINKERS 70ste SJTADSPRINS FLAARISSE


 

Sander Klinkers is op woensdag 4 januari 2017 in een tot de nok gevulde Hanenhof tijdens de revue Gelaen Waggelt uitgeroepen tot 70ste Sjtadsprins van De Flaarisse. Hij gaat de Waereldsjtad dit jaar tijdens de carnavalsdagen regeren als SANDER I.
Voor het eerst in de rijke traditie van De Flaarisse zal de zoon van een vroegere Stadsprins de scepter gaan zwaaien in Geleen. Exact 3 x 11 jaar geleden, in 1984, regeerde zijn vader Jack over het Flaarisse-rijk. Sander (27) is geboren en getogen in de Waereldsjtad. Zijn residentie staat in de Spoorstraat, in de wijk Krawinkel.
Met de uitroeping tot Sjtadsprins van De Flaarisse gaat een lang gekoesterde droom van Sander in vervulling. Hij twijfelde dan ook geen seconde toen Opperflaaris Bert Lemmens hem benaderde om de 70ste Sjtadsprins te worden. Na een spetterende revue Gelaen Waggelt, die sinds vorig jaar in een ander jasje is gestoken, kwam de nieuwe Stadsprins na het lezen van de proclamatie tevoorschijn uit een groot postpakket. Daarna werd hij door Opperflaaris Bert Lemmens en grootvorst Sjraar Cox geïnstalleerd.
Eerder op de avond was al afscheid genomen van Daan (I) Strijbos, de 69ste Stadsprins van De Flaarisse, die vervolgens werd opgenomen binnen de oud-prinsensociëteit SAP.
Sjtadsprins SANDER I en jeugdprins TWAN I Vaessen houden zondag 8 januari vanaf 11.11 uur receptie in de Hanenhof.

De lijfspreuk waarmee SANDER I het Flaarisse-rijk gaat regeren luidt:

Vanaaf noe kleurt Gelaen weer road gael greun
en blaos ich mit de hermenie ’t daak d’r aaf,
want de vastelaovend mót gekker waere
hie in ós Waereldsjtad Alaaf !!

Deel deze pagina