Vastelaovesconcert philharmonie zuidnederland


Vastelaovendconcert                                 

23 februari 2017

De philharmonie zuidnederland en Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse hebben een speciale band. Het een kan niet zonder het ander. Al bijna een halve eeuw verzorgen de Limburgse musici in Flaarisse-tempel De Hanenhof op de donderdag voor carnaval een concert, dat zowel jong als oud aanspreekt en in de juiste stemming voor de carnaval brengt. Vastelaovend in de Waereldsjtad is niet mogelijk zonder dit traditionele concert.

Vraag niet hoe De Flaarisse het klaarspelen, maar waar in heel Limburg de entreeprijs voor het Vastelaovesconcert 30 euro of meer bedraagt, slaagt de Geleense Sjtadsvastelaovesvereniging er in exact hetzelfde concert aan te bieden voor slechts 22 euro (vanaf 10 personen is er voor verenigingen een korting van 3 euro p.p.) Een unieke prijs voor een hoogstaand concert, dat in Limburg alom geprezen wordt.  Het programma ie ieder jaar een groot succes en staat boordevol verrassingen. Het thema voor het concert is dit jaar: Pak uch bie dun erm.

Ooit in het leven geroepen door André Rieu Senior is het Vastelaovendconcert uitgegroeid tot Dé Vastelaovendsklassieker. Dirigent Raymond Spons en zanger/presentator Sef Thissen laten horen hoe klassieke muziek onlosmakelijk is verbonden met de Limburgse Vastelaovend. Pakt uch bie dun erm en ga deze 6×11+9e editie mee naar het carnaval van onze oosterburen. Het wordt springe op Beethoven, teeke zingen met Kurt Weill, sjunkele op Robert Stolz, en lachen om heerlijke flauweköl. De regie is opnieuw in handen van  Toneelgroep Maastricht dat volgens De Theaterkrant ‘de sensatie van carnaval vooral laat spreken uit de muziek’.

Het concert begint stipt om 20.11 uur. Kaarten kunnen besteld worden via de ticketshop of via mail VastelaovendconcertFlaarisse@gmail.com

 

Deel deze pagina