ORDE VAN DE GULDEN HUMOR'23
SLV-LIDVERENIGINGE 


Welkóm in de Waereldsjtad Gelaen veur de oetreiking van de 'Orde van de Gulden Humor 2023'! Op zaoterdig 25 november neuëdige veer uche dillegasie veur 't daagprogram oet op ós veurmalig Gemeintehoes en 't huidige 'Sjtadskantoar' Gelaen veur ein werm óntvangs. In de heilige Sint-Augustinuskerk zal zich de offisjele seremonie protokolaire voltrèkke veur de oetreiking van Limburgs hoagste vastelaoves óngersjeijing aan laureaat dhr. Theo Bovens.

In de aovend viere veer same mit uch ós jubileum 7x11 jaor Waereldsjtadvastelaovend tiedes de Gulden Humor Feësaovend. In de hernuujde sjporthalle van Laco Glanerbrook traktere veer uch op ein eësjteklas program mit ónger angere de kölsche topband Die Klüngelköpp, Don Kiesjot, Toddezèk, Tanzcorps Colonia Rut Wiess, Richtig Rex, Hoondervel en Spik & Span. 

Op dees pagina vèngk geer alle praktische informatie trök.DAAGPROGRAM

13:00 oer Óntvangs veur daaggaste.
  Sjtadskantoar, Mèrt 1 Gelaen.

13:40 oer Äöpening offisjeel program.
  Sjtadskantoar, Mèrt 1 Gelaen.

14:50 oer Oetreiking 'Gulden Humor'. 
  St. Augustinus kerk, Prins de Lignesjtraot 33.
 
17:15 oer Waereldsjtad on Ice.
  Laco Glanerbrook, Kummenaedestraat 45.

18:00 oer Felicitatie & Diner.
  Laco Glanerbrook, Kummenaedestraat 45.

AOVENDPROGRAM

19:30 oer Zaal aope Feësaovend.
  Laco Glanerbrook, Kummenaedestraat 45.

20:11 oer Aanvang artiesteprogram.
  Laco Glanerbrook, Kummenaedestraat 45.

00:40 oer Einde lètste arties: de Kölsche topband 'Die Klüngelköpp'.
01:00 oer Einde feësaovend.


Parkeren daagprogram

​De Gulden Humor in Gelaen is good bereikbaar mit eige- of openbaarverveur. Veer advisere geneuëdigde veur 't daagprogram om op de
parking van Laco Glanerbrook te parkere. Parkeren op dees parkeerplaatsj is gratis en op 5 minute loupaafsjtand van 't Sjtadskantoar Gelaen. 

Louproete vanaaf Laco Glanerbrook nao 't Sjtadskantoar, gevestigd oppe Mèrt 1 in Gelaen. 

Kómp geer mit 't Openbaar Vervoer? Via   9292.nl  kènt geer uch route planne. 't Sjtadskantoar van Gelaen ligk op nog gein 5 minute loupaafsjtand van 't busstation in Gelaen Centrum en op 10 minute loupe van treinstation Gelaen Lutterao en 15 minute loupe van treinstation Gelaen Oost. 


AOVENDPROGRAM -  TIME TABLE

Gelaense Medley door 
Ritchie Bakx & Irene Lardy

​  20:11 - 20:33 oer 

Laureaat Theo Bovens

​  20:33 - 21:00 oer 

Don Kiesjot

​ 21:00 - 21:30 oer  

Colonia Rut Wiess Köln

​  21:30 - 22:00 oer   

Richtig Rex

​  22:10 - 22:40 oer   

De Toddezèk

​  22:40- 23:10 oer   

Hoondervel

​  23:10 - 23:40 oer   

Spik & Span

​  23:40 - 00:10 oer   

Die Klüngelköpp

00: 10 - 00:40 oer   

Bart Storcken

Gelaendenaer en prizzentator v/d aovend

Kapel St.Cecilia 1866

Sjtömmingmakers mit live mezie k  

DJ Marc Smeets

Sjtömmingmaker achter de knup

 

Lokasie

Laco Glanerbrook in Geleen

Bereikbaarheid

Verveur en parkeren

Hoesregels 

Plezeer op Waereldsjtadwaerdige meneer

Nuutsj

Blief up-to-date en mis niks!

Laureaat Theo Bovens

De Mestreechse politicus en veurmalig gouverneur Theo Bovens óntvèngk dit naojaor de hoagste Limburgse vastelaovesóngersjeijing: de Orde van de Gulden Humor. Ein óngersjeijing die jaorliks wurd toegekènt door de Samewirkende Limburgse Vastelaoves-vereniginge (SLV) aan persone die zich biezunjer verdeenstelik höbbe gemaak veur de bevordering van de Limburgse vastelaovend. De Gulden Humor woort in 1962 veur de eësjte keër oetgereik aan Charles Eyck, in 1963 aan Toon Hermans en in 1964 aan Godfried Bomans. De Orde is in totaal al 52 keër oetgereik.

Laes wiejer

7x11 jaor SVV De Flaarisse

De organisasie van de Gulden Humor 2023 is in henj van Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse. Saer 1947 maak de georganiseerde vastelaovend integraal deil oet van de Gelaense identiteit. 7x11 jaor Flaarisse sjteit veur bónte sezoene, talrieke gesjminkde gezichte, ontelbare kestuums en nog väöl meë sjlok, oetbunjige zittinge en de sjoanste vastelaovesoptochte. Mèr 't sjteit ouch veur ein väölvoud aan vereniginge, vriewilligers, muzikante en vastelaovesvierders, die allemaol ein sjtökske biedrage aan dit prachtige volksfeës dat veer van 11 november pès Esjelegoonsdig viere.

Laes wiejer

PRAKTISCHE INFORMASIE

De Orde van de Gulden Humor wordt vanaf 1962 als hoogste Limburgse vastelaovesonderscheiding door de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge verleend aan kandidaten die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van de levensblijheid, de humor of de vastelaovend, een ruime bekendheid genieten in de provincie Limburg en niet uit commercieel oogpunt betrokken zijn bij de vastelaovend als zodanig.

Uitreiking van De Orde van de Gulden Humor
Deze Orde is in 1962 de eerste keer verleend aan Charles Eyck, in 1963 aan Toon Hermans en in 1964 aan Godfried Bomans. De Orde is in totaal al 51 keer uitgereikt en namen als Joseph Luns, Paul van Vliet, Marion Lambriks en recenter Jan Huijskens, Jeu Sprengers, Thijs Wöltgens, Lei Meisen, Martin Eurlings, Jan Smeets, Willem Vermeend, Pierre Cnoops, Erica Terpstra, Maria van der Hoeven, Alf Poell, Karel Fiddelers, Tom Doesborg, Frans Pollux en de organisaties Limburgs Symphonie Orkest, Limburgs Schuttersgilde, LBM, het LVK, de BCL, 't Gilde Blauw Sjuut, Liveke, Frans Timmermans en Thijs Brand prijken op de lijst van de Broederschap. 

Uitreiking van De Orde van de Gulden Humor
De toekenning van de Orde van de Gulden Humor gebeurt op voordracht van alle SLV lidverenigingen (de 17 oudste stadscarnavalsverenigingen van onze provincie). Het bestuur van de Samenwirkende Vastelaovesvereniginge legt een voorstel tot benoeming voor aan de algemene vergadering.

Gulden Humor 2023
Theo Bovens krijgt dit jaar de Orde van de Gulden Humor. Bovens was tijdens zijn gouverneurschap beschermheer van de Limburgse vastelaovend. Als historicus hecht hij veel waarde aan tradities en rituelen. En als gouverneur van Limburg zette hij samen met Theo den Twiede de Limburgse vastelaovend op de kaart met zijn humorvolle beschouwingen tijdens het Knoevelemint. Daarnaast is hij verbonden aan de NUL, de oudste (Narren) Universiteit in Limburg.  ​

De Flaarisse staan naast een geweldig programma ook voor een goede service richting haar bezoekers:

 • Geheel overzichtelijk en afgesloten feestterrein
 • Voldoende toiletten
 • Rolstoel vriendelijk feestterrein
 • Vrije garderobe (onbewaakt) 
 • Betaalmogelijkheden met bargeld en Pin
 • Eetgelegenheid
 • Voldoende drinkgelegenheden
 • Fietsenstalling bij ingang Glanerbrook
 • Voldoende parkeergelegenheid bij ingang Glanerbrook
 • Kiss & ride voor auto's & bussen bij ingang Glanerbrook
 • Parkeergelegenheid voor bussen in nabijheid Glanerbrook

Verzeker jezelf tijdig van entreekaarten voor de Gulden Humor Feësaovend​. Dat kan via jouw eigen SLV-lid vereniging, de online webshop of op een van de voorverkoopadressen: 'Kapsalon Roumen' gevestigd aan de Markt 52 of bij 'Gelaen 31' aan de Salmstraat 17 in Geleen.

Er is geen dagkassa voorzien op zaterdag 25 november. Online bestellingen via de webshop worden nog tot zaterdagmiddag 25-11 16:00 uur verwerkt. De fysieke kaarten zullen dan klaarliggen aan de ingang op vertoon van uw bestelgegevens, ontvangen per mail.

Voltooide aankopen via de eigen SLV-lid vereniging, de online webshop en voorverkoopadressen ontvangen fysieke entreekaarten.

Aanvang en openingstijden

  Zaterdag 25 november 2023
 Zaal, barren en food open van 19:30 tot 01:00 uur. 
  Programma van 20:11 tot 00:45 uur.

Het is niet toegestaan om (eigen) eten en drinken, in welke verpakking dan ook, mee te nemen naar de Gulden Humor Feësaovend. Op het feestterrein is meer dan voldoende eten en drinken verkrijgbaar.

Ben je jonger dan 18, dan krijg je bij de entree een ander kleur bandje. Zals je weet mogen jongeren onder de 18 jaar geen alcohol nuttigen. Om die reden kan er bij de entree om je ID worden gevraagd. Neem deze mee en hou hem binnen handbereik. Geen ID is geen entree.

LET OP!
Kinderen (0-15 jaar) alleen entree onder begeleiding van een meerderjarige. Legitimatie bij entree verplicht.

Gehanteerde prijzen tijdens de Gulden Humor Feësaovend zijn aantrekkelijk en lager dan het landelijke gemiddelde. Daarnaast zijn garderobe en toiletgebruik gratis. We willen hiermee de toegankelijkheid voor veel bezoekers stimuleren en onze bijdrage voor de culturele ontwikkelingen in Zuid-Limburg vergroten. 

Eenvoudige (digitale) fototoestellen worden toegelaten. Professionele toestellen voor foto- en videografie (met een verwisselbare lens) worden niet toegelaten. De security bij de ingang beslist hierover. Uitgezonderd van gemachtigde pers middels door De Flaarisse versterkte accreditatie. 

CONTACT

PR-Communicatie
t.a.v. Kevin Quix 
info@flaarisse.nl

Bezoekers kunnen aan de ingang worden gefouilleerd. Werkt de bezoeker hier niet aan mee, dan kan de toegang tot het feestterrein worden geweigerd. Dit zonder teruggave van entreegelden. 

Honden en overige huisdieren worden niet toegelaten. 

Bezoekers die medicijnen gebruiken en deze in bewaring willen geven of gekoeld moeten opbergen, kunnen dit vooraf en per e-mail aangeven. De Flaarisse zorgt voor een brief, waarmee de betreffende bezoeker de organisatie, security en/of de EHBO ter plaatse kan informeren. Mail naar info@flaarisse.nl .

Voor mindervalide bezoekers is de feestzaal te bereiken via de tijdelijke hoofdingang. De route van entree naar feestzaal is gelijkvloers. Voor het gebruik van sanitaire voorzieningen, zorgen wij voor invalide toiletten. D e organisatie, security en/of de EHBO ter plaatse kan u hierover informeren.

Begeleiders dienen eveneens in het bezit te zijn van een toegangsbewijs.

Laco Glanerbrook
Kummenaedestraat 45
6165 BT in Geleen, Limburg  

Routebeschrijving: https://maps.app.goo.gl/5RJRWkx9FugPHWsC6
Website: https://www.laco.eu/locatie/geleen/

De Gulden Humor Feësaovend in Laco Glanerbrook Geleen is goed bereikbaar met eigen- of busvervoer. Er is alle mogelijkheid om in de nabijheid van de feestzaal te parkeren. Op de parking van Laco Glanerbrook kunt U uw auto gratis en op loopafstand parkeren.

De Gulden Humor Feësaovend in Laco Glanerbrook Geleen is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Via  9292.nl  kunt u de route bepalen. Laco Glanerbrook ligt op 5 minuten loopafstand van het busstation in Geleen Centrum en op 10 minuten lopen van treinstation Geleen Oost en Geleen Lutterade.

Google Maps:  https://goo.gl/maps/HfiudFLJL7wGKGFw7

Geniet van een eersteklas artiestenprogramma met o.a. deze bühne acts:

20:11 uur    Gelaense Medley
20:33 uur    Bestuur SLV & Orde van de Gulden Humor aan dhr. Theo Bovens
21:00 uur    Don Kiesjot
21:30 uur    Tanzcorps Colonia Rut Wiess
22:10 uur    Richtig Rex
22:40 uur    De Toddezèk
23:15 uur    Hoondervel
23:45 uur    Spik & Span
00:15 uur    De  kölsche topband: Die Klüngelköpp
00:45 uur    DJ Marc 

Aan de ingang ontvangt u een polsbandjes op vertoon van uw ticket. De polsbandjes zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Bezoekers van de Gulden Humor Feësaovend dienen tijdens het evenement altijd in het bezit te zijn van hun polsbandje en toegangsbewijs. Als je polsbandje kapot is, dan kun je deze bij het Infopunt in de feestzaal omruilen. Echter alleen op vertoon van je toegangsbewijs en het kapotte polsbandje.

Voor meer informatie over tickets: ga naar onze webshop

Volg de instructies van de organisatie en security op bij calamiteiten. 

TOEGESTAAN VOOR DE BEZOEKERS
- Kleine rugzakken en kleine tassen.
- Kleine handbare deo-sticks en deo-spray.
Simpele (digitale) fototoestellen zonder verwisselbare lens.
- Medicijnen, mits voorafgaand tijdig gemeld.

NIET TOEGESTAAN
- Glaswerk, plastic flessen, blik, vuurwerk, (vuur)- wapens en/of gevaarlijke voorwerpen en/of (non)alcoholhoudende dranken.
- Drugs, naalden, waterpijpen en navullingen van e-sigaretten.  
- Eten en drinken in welke verpakking. Op het feestterrein is voldoende eten en drinken verkrijgbaar.
- Flyers, stickers en ander promotiemateriaal.
- Grote rugzakken.
- Professionele foto-, film en opnameapparatuur.
- Voetbalshirts.
- Scootmobielen, skates, fietsen, steps, skateboards.
- Meubels, krukjes, stoelen, ladders, poefjes en opblaasbare zakken en dergelijke.
- Dieren.
- Gezicht bedekkende kleding.
- Drones (in welke vorm dan ook).
- Markers (dikke onuitwisbare viltstift).
- Spuitbussen, Glow sticks, ‘fairy lights’, laserpennen en ander licht met gebundelde staal.
- Overige gevaarlijke voorwerpen.

Ben je tijdens de feestavond iets verloren? De Flaarisse heeft alle gevonden voorwerpen afgegeven bij Laco Glanerbrook.


WIJ VERWERKEN JOUW PERSOONSGEGEVENS VOOR DE VOLGENDE DOELEN:
- Het afhandelen van jouw betaling.
- Verzenden van onze nieuwsbrief.
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN
- Iedere klant heeft het recht om eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens door onze organisatie (stuur een e-mail naar info@flaarisse.nl ).

COOKIES EN TRACKING TECHNIEKEN
- Google Analytics gebruikt tracking software op deze website. Uw IP adres wordt anoniem gemaakt, waardoor Google u niet kan identificeren.
- Deze website maakt geen gebruik van andere tracking-cookies.
- Er is een verwerkersovereenkomst gesloten met ons hostingbedrijf.

LOKASIE

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

NUUJTS GULDEN HUMOR

 
 

Awd-gouverneur Bovens laureaat Gulden Humor

De heer Theo Bovens is vandaag verrasj gewoore tot laureaat van de Gulden Humor. De oetreiking zal plaats vènje op zaoterdag 25 november bie Sjtadsvastelaovesvereniging De Flaarisse Gelaen. De Gulden Humor wurt saer 1962 es häögste Limburgse vastelaovesorde...

Laes wiejer

Save the date: 25 november 2023

Op zaoterdig 25 november äöpene veer mit ózze Gulden Humor Feësaovend op knallende wijze ós 7x11 jaorig jubileumsezoen. Vier mit ós mit in de hernuujde sjporthalle van Glanerbrook en geneet van ein eësjteklas program, mit artieste oet bènne en boetelandj.

Laes wiejer

#GULDENHUMOR2023

Volg ózze socials en deil uche sjaonste momente veurzeen van ózze tags en hastags.